Bangladeş vizesi alabilmek için takip edilmesi gereken yasal bir süreç bulunmaktadır. Bir ülkeyi seyahat edebilmek için yasal süreci takip etmek çok önemlidir. Ülkemizden Bangladeş ülkesine farklı sebepler ile gitmek isteyen kişiler olacaktır. Vize işlemleri için takip edilmesi gereken sürece hâkim olmak vize işlemlerinin olumlu olarak sonuçlanması açısından çok önemlidir. Bangladeş Vize işlemleri için önceki yıllar kişiler kendi süreçlerini kendisi yürütmektedir. Bu nedenle de süreç uzayabilmekte ve de olumsuz olarak sonuçlanmaktaydı. Bu durumun önüne geçmek için artık vize işlemleri direkt olarak seyahat edecek olan kişi yürütmemektedir.
Vize başvuru merkezleri konsolosluklar tarafından belirlenmiş başvuru merkezleridir. Vize başvuru merkezleri aracılığı ile vize işlemleri yürütülmektedir. Bu nedenden dolayı da kişinin sürece hakim olan tecrübeli bir vize başvuru merkezi ile anlaşması oldukça kıymetlidir. Çok fazla sayıda vize başvuru merkezi olması sebebi ile kişinin kararsızlık yaşaması durumu söz konusu olabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek ve karar vermeyi kolaylaştırmak amacı ile daha öncesinde bu vize başvuru merkezinden vize çıkarmış olan kişilerin sayısına bakarak karar verebilirsiniz. Ya da vize başvuru merkezi ile alakalı olarak yapılan yorumları da inceleyerek karar verebilirsiniz.
Bangladeş ülkesi için sürecin daha hızlı ilerlemesi adına iyi bir başvuru merkezi tercih etmeniz çok önemlidir. Vize başvuru merkezinin iyi olması sayesinde kişi emek ve zaman bakımından tasarruf sağlamış olacaktır. Ve vize işlemleri en kısa sürede olumlu olarak sonuçlandırılacaktır. Vize başvuru merkezlerinden biri olan GİRİŞ VİZE firması bu anlamda tercih edebileceğiniz en iyi kurumlar arasında sayılmaktadır. Sizde vize başvuru merkezi olarak bu kurumu tercih edebilirsiniz.
Vize başvuru merkezi unutulmamalıdır sadece aracı olan kurumlardır. Burada vize başvurusuna onay verecek olan konsolosluğun kendisidir. Konsolosluk vize başvurusunu onaylama veya ret etme hakkına sahiptir. Ret etmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvurusunu yenileme hakkı bulunmaktadır. Konsolosluk güncellenen vizeyi tekrardan inceleyerek kararını gerekçeli olarak açıklayacaktır.

Bangladeş Vize Ücretleri
Bangladeş vize ücretleri etki eden birkaç etmen bulunmaktadır. Vize ücretleri ile alakalı olarak net bir rakam vermek kesinlikle doğru değildir. Burada vize ücretleri ile alakalı olarak ödeme yapmadan vize başvuru merkeziniz ile görüşmeniz oldukça önemli olacaktır. Vize başvuru merkezlerinin kendilerine ait olan bir sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlere giriş yaparak gerekli olan tüm veriler işlenmektedir. Kişinin ödeyeceği tutarda bu işlemlerden sonra belli olmaktadır. Vize başvuru merkezi ile görüşerek bu tutarı öğrendikten sonra ödeme yapınız. Bangladeş vize ücretlerine etki eden etmenler:
- Bangladeş vize ücretine etki eden en önemli etmen vize türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişinin turistik amaçlı olarak ödeyeceği vize ile ticaret anlamında ödeyeceği vize ücreti birbirinden farklı olacaktır.
- Bangladeş ülkesine etki eden diğer bir etmen ise seyahat süresi ile alakalıdır. Kısa süreli seyahatlerin ödeyeceği vize ücreti ile uzun süreli seyahatlerin ödeyeceği vize ücreti birbirinden farklılık göstermektedir. Kısa süreli seyahat kapsamında olan seyahatler maksimum 90 gün olan seyahatler olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzun süreli seyahatler ise 90 günü aşan seyahatlerdir.
- Bangladeş ülkesine etki eden diğer bir etmen olarak karşımıza ülkeye kaç kere giriş çıkış yaptığımızda önemlidir. Tek giriş ve çıkış işleminde farklı bir vize ücreti çoklu giriş çıkış işlemlerinde de farklı bir vize ücreti karşımıza çıkacaktır.
- Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşının altında ve üstünde olması da vize ücretine etki eden diğer etmenler olarak karşımıza çıkacaktır.
TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?
TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? Böyle bir muafiyet söz konusu değildir. Ülkemizden bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin çıkarması gereken bir vize zorunluluğu bulunmaktadır. Ama bazı istisna durumlar söz konusudur. Bu durum kişinin sahip olduğu pasaporttan kaynaklı olmaktadır. Kişinin yurt dışına çıkmak için çıkarması gereken ilk belge karşımıza pasaport olarak çıkmaktadır. Pasaport kişinin yurt dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını gösteren belgedir. Ülkemizde nüfus müdürlüklerinden kişinin statüsüne göre verilmektedir. Ülkemizde 4 farklı pasaport türü bulunmaktadır. Siyah yeşil gri ve bordo renkli pasaportlar bulunmaktadır. Özellikle bu pasaportlar arasında siyah yeşil ve gri renkli pasaportu olan kişiler kısa süreli seyahatleri için herhangi bir vize işlemine gerek kalmadan bu ülkeye seyahat edebilmektedir. Burada bu pasaporta sahip olan kişilere tanınan istisna durumdur. Ama kişiler bu pasaporta sahip olmasına rağmen eğer ki uzun süreli bir seyahate çıkmayı planlıyorsa yine vize çıkarması gerekmektedir. Bordo pasaporta sahip olan kişiler ise kısa süreli ya da uzun süreli fark etmez vize çıkarmaları gerekmektedir.
Bangladeş Vize Türleri
Bangladeş vize türlerinde birbirinden farklılık göstermektedir. Bu farklılığın en büyük sebebi farklı sebepler ile bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişiler olmasıdır. Bu anlamda bakıldığı zaman çok fazla sayıda vize türü olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin ağırlıklı olarak müracaat ettiği vize türleri:
- Bangladeş Schengen vizesi:
- Bangladeş öğrenci vizesi:
- Bangladeş transit ticaret vizesi:
- Bangladeş aile ve ziyaret vizesi:
- Bangladeş ticaret vizesi:
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar Vize başvuru merkezleri sadece aracı olan kurumlardır. Burada vize ile alakalı olarak tek karar verecek olan kurum konsolosluğun kendisidir. Konsolosluk kararını 15 gün içerinde açıklayacaktır. Konsolosluk merkezi vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda da ret edebilir. Ret etmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi bilerek ortadan kaldırma imkanı bulunmaktadır. Konsolosluk hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmadığı için seyahat edecek olan kişinin 1 ay öncesinden süreci başlatması gerekmektedir.
Bangladeş Vize Başvuru Formu
Bangladeş vize başvuru formu randevu sırasında doldurmanız gereken evraktır. Bu evrak ile kişinin bu ülkeye gitme gerekçesi ve kişisel bilgilerini içeren bir formdur. Bu formun tam ve eksiksiz olarak doldurulması sürecin daha hızlı ilerlemesi adına oldukça önemli olacaktır.
Bangladeş Vize Başvuru Evrakları
Bangladeş vize başvuru evrakları kişinin vize türüne göre farklılık gösterebilmektedir. Biz sizden herkesten istenen evrakları bir araya getireceğiz. Ekstra olarak istenecek belgeler ile alakalı olarak vize başvuru merkeziniz size yardımcı olacaktır. Bangladeş vize başvuru evrakları:
- Pasaport kişinin çıkarması gereken ilk evraktır. Kişinin ülke dışına çıkmasında hiçbir sıkıntı olmadığını ifade etmektedir. Bu belge seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir.
- Vize harç ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişiye ait olan banka hesabının son 3 aylık dökümünün ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak temin edilmesi gerekmektedir.
- Biometrik fotoğraf
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden de temin edilebileceği gibi e devlet üzerinden de temin edilebilir.
